خانه حقوق | Khaneye Hoghogh
0

پیس‌نویس نهایی ترسیم مرز‌های آبی برای لبنان رضایت‌بخش است

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری دانشجو، دفتر ریاست‌جمهوری لبنان، امروز (سه‌شنبه، ۱۱ اکتبر)، با انتشار بیانیه‌ای در خصوص پیش‌نویس نهایی ترسیم مرز‌های دریایی با رژیم صهیونیستی به میانجیگری آمریکا موضع‌گیری کرد.

به نوشته وبگاه «النشره»، دفتر ریاست‌جمهوری لبنان طی بیانیه‌ای اعلام کرد که نسخه رسمی، نهایی و اصلاح شده ارائه شده از سوی «آموس هوچشتاین» میانجیگر آمریکایی درباره توافق ترسیم مرز‌های دریایی در جنوب را از «الیاس بوصعب» معاون رئیس پارلمان دریافت کرده است. «نسخه نهایی این پیشنهاد، برای لبنان رضایت بخش است، خواسته‌های آن را برآورده و از حقوق آن در ثروت طبیعی محافظت می‌کند».

ریاست جمهوری لبنان در ادامه ابراز امیدواری کرد در «نزدیک‌ترین زمان ممکن» توافق درباره ترسیم مرز‌های دریایی اعلام شود.

در این بیانیه آمده است: «میشل عون، رئیس‌جمهور به منظور آمادگی برای اعلام رسمی یک موضع واحد ملی، رایزنی‌های لازم درباره این مسئله ملی انجام خواهد داد».

امروز «الیاس بوصعب»، مذاکره کننده ارشد لبنان در مذاکرات ترسیم مرز‌های دریایی شب گذشته اعلام کرده بود که کشورش پیش‌نویس نهایی توافق ترسیم مرز‌های دریایی با رژیم صهیونیستی با میانجیگری آمریکا را دریافت کرده و این پیش‌نویس به کلیه مطالبات لبنان پاسخ می‌دهد و می‌تواند به زودی به یک «توافق تاریخی» منجر شود.

وی در گفتگو با رویترز، دقایقی پس از دریافت پیش‌نویس نهایی توافق ترسیم مرز‌های آبی، تصریح کرد: «اگر همه چیز طبق بر وفق مراد پیش برود، تلاش‌های آموس هوچشتاین ممکن است به یک توافق تاریخی منتهی شود».

بوصعب تصریح کرد: «ما دقایقی پیش، این پیش‌نویس نهایی را دریافت کردیم.. لبنان احساس می‌کند که در آن کلیه الزامات لبنان در نظر گرفته شده و معتقدیم که طرف مقابل نیز باید چنین احساسی داشته باشد».

شب گذشته نیز اعلام شد که این پیش‌نویس به دفتر ریاست‌جمهوری لبنان تحویل شده تا موضع نهایی بیروت از طریق آن اعلام شود.

مذاکره کننده ارشد لبنان در مذاکرات ترسیم مرز‌های دریایی امروز نیز در گفتگو با رسانه‌ها اعلام کرد که میانجیگر آمریکایی توانست به راه‌حل و تفاهمی دست یابد که تل‌آویو و بیرون را راضی کند. در حال حاضر پیشنهاد این میانجیگر در دست رئیس جمهور لبنان است تا وی بررسی‌های لازم را انجام دهد.

وی با تاکید بر این موضوع که لبنان سهم کامل خود را از میدان نفتی قانا می‌گیرد، گفت: «پیشنهاد آمریکا برای تعیین مرز‌های دریایی یک توافق یا معاهده با رژیم صهیونیستی نیست».

مقامات لبنان و رژیم صهیونیستی از طریق میانجیگر آمریکایی طی روز‌های اخیر، برای حل اختلافات موجود در خصوص این توافق، مدام در تماس بودند و رئیس‌جمهور لبنان نیز تاکید کرد: «این توافق به معنای هیچ‌گونه شراکتی با اسرائیل نیست، زیرا لبنان آن را به عنوان یک کشور، رسمیت نمی‌شناسد و رسما آن را دشمن می‌داند».

انتظار می‌رود این توافق در صورت امضا از سوی تل آویو و بیروت، از نگرانی‌های امنیتی و اقتصادی هر دو طرف متخاصم که دارای تاریخی طولانی در منازعه با یکدیگر هستند، بکاهد.

از اکتبر سال ۲۰۲۰ مذاکرات فنی میان رژیم صهیونیستی و لبنان برای حل اختلافات مرزی دریایی با میانجی‌گری آمریکا آغاز شده است.

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *