خانه حقوق | Khaneye Hoghogh
0

واکنش مجارستان به تعیین سقف قیمت برای نفت روسیه

 به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو به نقل از تاس، «پیتر سیارتو»، وزیر امور خارجه مجارستان روز شنبه در واکنش به تصمیم گروه ۷، اتحادیه اروپا و استرالیا برای اعمال سقف قیمتی بر نفت صادراتی روسیه، به این تصمیم واکنش منفی نشان داد و گفت: «تعیین سقف قیمتی برای نفت دریایی روسیه به اقتصاد اروپا آسیب می‌رساند.»

وزیر امورخارجه مجارستان در این ارتباط افزود: «اتحادیه اروپا سقفی برای نفت وضع می‌کند. اما زمان آن رسیده که بروکسل بفهمد که چنین اقداماتی بیشترین آسیب را به اقتصاد اروپا وارد می‌کند.»

این دیپلمات ارشد مجارستانی گفت: «به جای محدود کردن قیمت نفت روسیه، ضروری است تعداد منابع انرژی افزایش یابد، زیرا این امر منجر به کاهش قیمت‌ها می‌شود. در طول مذاکرات بر سر سقف قیمت نفت، ما سخت برای منافع مجارستان جنگیدیم و در نهایت به هدف خود رسیدیم: مجارستان از سقف قیمت نفت معاف شد. ما دوباره در حفظ امنیت تأمین انرژی کشورمان موفق بودیم.»

این واکنش وزیرخارجه مجارستان پس از آن صورت می‌گیرد که کمیسیون اروپا روز شنبه در بیانیه‌ای اعلام کرد که کشور‌های گروه ۷، کشور‌های عضو اتحادیه اروپا و استرالیا توافق کردند که قیمت نفت دریایی روسیه را از ۵ دسامبر به ۶۰ دلار در هر بشکه محدود کنند.

کشور‌های عضو اتحادیه اروپا در شورای اروپا نیز به طور موازی اجرای سقف قیمت نفت روسیه را در اتحادیه اروپا تصویب کرده اند. این سقف با حداکثر قیمت تعیین شده است. در این بیانیه آمده است: ۶۰ دلار در هر بشکه برای نفت خام در نظر گرفته شده و این سقف در آینده هم با توجه به تحولات روز قابل تغییر است تا به تحولات بازار پاسخ دهد.

کمیسیون اروپا افزود: «این سقف قیمت برای نفت‌های خریداری‌شده بالاتر از سقف قیمت قبل از ۵ دسامبر که در کشتی‌ها بارگیری شده و قبل از ۱۹ ژانویه ۲۰۲۳ تخلیه می‌شود، اعمال نمی‌شود.»

بر اساس این سند، «در حالی که ممنوعیت اتحادیه اروپا برای واردات نفت خام و فرآورده‌های نفتی از طریق دریا از روسیه به طور کامل برقرار است، سقف قیمت به شرکت‌های اروپایی اجازه می‌دهد نفت روسیه را به کشور‌های ثالث حمل کنند، مشروط بر اینکه قیمت آن کاملاً زیر سقف باشد.»

کمیسیون اروپا همچنین خاطرنشان کرد، اتحادیه اروپا شرکت‌هایی را که نفت روسیه را بالاتر از سقف قیمت خریداری می‌کنند به قطع خدمات بیمه، تأمین مالی و خدمات رسانی به مدت ۳ ماه تهدید کرده است.

براین اساس، اگر کشتی با پرچم کشور ثالث عمداً نفت روسیه را بالاتر از سقف قیمت حمل کند، شرکت‌های اتحادیه اروپا از بیمه کردن، تأمین مالی و خدمات رسانی به این کشتی برای حمل و نقل نفت یا فرآورده‌های نفتی روسیه به مدت ۹۰ روز پس از خرید محموله، خودداری خواهند کرد.

اعمال سقف قیمت نفت در حالی است که روسیه پیشتر هشدار بود که منابع انرژی خود را به کشور‌هایی که سقف قیمتی اعمال می‌کنند ارائه نخواهد کرد و مصمم است که تنها بر اساس شرایط بازار کار کند.

برخی از کشور‌های اتحادیه اروپا، به ویژه لهستان، لیتوانی و استونی در تلاش بودند تا سقف قیمت‌ها را در سطوح بسیار پایین‌تر تعیین کنند.

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *